Hur sparar laserskärning tid och pengar?

Laserskärningsmaskiner är otroligt dyra. Även om man ger sig på att bygga sin egen så handlar det om summor som gör att man verkligen måste veta vad man håller på med för att detta ska löna sig. När man väl kan erbjuda professionell laserskärning så har man möjligheten att spara sina kunder tid och pengar på ett effektivt sätt. Det finns flera anledningar till att lasertekniken är så kostnadseffektiv men man måste förstås komma ihåg att man får de bästa resultaten då man vänder sig till ett företag som kan tekniken väl och som har förmågan att anpassa projekten exakt efter de behov som finns.

Korrekta resultat

När man talar om produktioner där man ska beskära material så förlorar man ofta pengar på misstag. Även om man har en modern svarv eller fräs så händer det att snitten inte blir korrekta och då är det bara att kasta det som man har tillverkat och börja om. Med laserskärning så kan man kontrollera snittytan och arbetsprocessen på ett sätt som är svårt att slå. Man slipper helt enkelt en massa fel som hade blivit kostsamma för både tillverkare och kund. Med lasertekniken så kan tillverkare ta fram komplicerade mönster med vetskapen om att en bra ritning eller prototyp kommer att leda till ett korrekt resultat. Detta utan att man måste använda sig av särskilda verktyg för att forma och designa sitt material.

Snabba leveranstider

Det går snabbare med laser. Många gånger så kan man kombinera flera olika skärmoment direkt i lasermaskinen och på så vis så får man mycket snabbare fram en färdig komponent. Man spar tid på att man inte måste programmera och ställa in en massa olika snitt manuellt eller att använda sig av speciella verktyg för en del av arbetsprocessen. Det är sällan som materialet måste genomgå en andra arbetsprocess och det här spar tid och det gör att man mycket snabbare kan få fram stora volymer av exakta och färdiga delar.

Minskat spill av dyrt material

Laserstrålen skär på ett mycket exakt vis. Med samma teknik så kan man skära mikroskåpiska snitt i papper utan att bränna sönder det eller skära djupare i dyra metaller. Det går bra att skära ut komponenterna tätt inpå varandra från samma arbetsstycke och det här gör att man spar på material och att man minskar på onödigt materialsvinn. Kunden behöver inte köpa mer material än vad som verkligen behövs och tillverkaren får ut mesta möjliga av de resurser som finns på plats. När det krävs mindre material för processen så säger det sig självt att priset kan bli lägre än vad som annars hade varit fallet.

Då man ska producera fler komponenter…

För en mindre produktion så kanske man inte märker besparingarna lika tydligt som då man ska ta fram större volymer. Ju mer man måste producera ju tydligare blir det hur viktigt det är att kunna utnyttja så lite material som möjligt och att bli klar snabbt med arbetsprocessen. När man fortsatt vill ta fram samma komponent med laserskärning så kan man även dra nytta av att ritningarna och programmeringen finns kvar så att man mycket snabbt kan beställa en ny omgång och få delar som är identiska med dem som man tillverkat vid tidigare tillfälle.


  • Anderssons Mekaniska AB

  • Stenvadet

    568 91 Skillingaryd
    Sverige

  • 0370-733 60
  • Skicka e-post Kopiera e-postadress

Mer kontaktinfo

MER KUNSKAP

Laserskärning av diamanter

Laserskärning används inte bara inom industrin. Tekniken är också användbar då man ska såga diamante...


  Vi använder cookies. Läs mer »

 

Tack, jag förstår.