OM OSS

Anderssons Mekaniska är en underleverantör med stor erfarenhet inom legotillverkning och tillverkning till möbelindustrin.

 

Vår mission är att tillsammans med våra kunder omvandla rör och plåt till hållbara produkter. Vi är stolta att vara en del av Svensk Tillverkningsindustri, och för att vara en underleverantör som med hjärta och stort engagemang hjälper till att förverkliga våra kunders idéer. Vi bidrar med vår kompetens som bygger på många års erfarenhet kring att tillverka allt från designmöbler, praktiska handikapphjälpmedel, hela butiksinredningskoncept till utegym, cykelställ och detaljer till värmepumpar.

Trygghet från Gnosjöregionen

Anderssons Mekaniska har sin bas i Skillingaryd, mitt i expansiva Gnosjöregionen. Vårt engagemang och höga ambitionsnivå gör oss till en kvalitetssäker och trygg samarbetspartner. Personalstyrkan består av ett 40-tal kunniga anställda med god teoretisk och praktisk grund. Vi är noga med att hålla oss uppdaterade och satsar därför på ny teknik.

Finns i hela Europa

Våra kunder finns främst i Europa. Vi kommer gärna tidigt in i kundernas projekt. Med vår produktionserfarenhet hittar vi kvalitativa och kostnadseffektiva lösningar. Vi hjälper till med konstruktion, framtagning av ritningsunderlag och prototyper. Självklart är vi lyhörda inför dina önskemål – berätta om dina idéer så ska vi göra vårt bästa för att genomföra dem!

Vår historia

 

Leif Andersson startade sitt företag Anderssons Mekaniska i Skillingaryd i mitten av 1960-talet. Företaget har funnits på samma plats ända sedan starten men lokalerna har byggts om och till ett par gånger. Anderssons Mekaniska drivs i dag av andra generationen.

 

Inledningsvis bestod vår maskinpark främst av maskiner för rörbearbetning och svetsning.

Under 2010 talet investerade vi i maskinpark för laserskärning och bockning av plåt

Under 2020 förvärvade Anderssons Stålmannen Produktion i Skåne AB, vilket framförallt innebar att vi utökade maskinparken för rörbockning och ändformning.

 

Vi erbjuder

  • Laserskurna, bockade, svetsade rör-och plåtdetaljer/produkter
  • Samarbete kring produktutveckling
  • Framställning av verktyg och fixturer
  • Utveckling och konstruktionshjälp
  • Möjlighet till helhetslösning, vilket innebär att vi koordinerar samarbetet mellan en eller flera andra underleverantörer.

Rörbockninglaserskärningrörlaserskärningsvetsning,  kantpressning, fräsning, valsning, ändformning, montering och packning

 

 

 

 

Långsiktigt

Engagerat

Enkelt

 

Lär känna oss lite mer

Här på Anderssons är vår mission är att tillsammans med våra kunder omvandla rör och plåt till hållbara produkter. Vi är stolta att vara en del av Svensk Tillverkningsindustri, och för att vara en underleverantör som med hjärta och stort engagemang hjälper till att förverkliga våra kunders idéer. Vi bidrar med vår kompetens som bygger på många års erfarenhet kring att tillverka allt från designmöbler, praktiska handikapphjälpmedel, hela butiksinredningskoncept till utegym, cykelställ och detaljer till värmepumpar.

Oavsett om våra kunder har en idé som är på ett tidigt stadie, eller om de har ett färdigkonstruerat och färdigritat projekt så är vi en leverantör att lita på. Våra kunder kan förvänta sig att bli väl omhändertagna och ett gott slutresultat. Vårt motto är långsiktigthet, och detta finns i vårt varumärke tillsammans med påligtlighet, ansvarstagande och engagemang. Vi tycker också att det är viktigt att inte krångla till det, utan det viktiga är att hitta en lösning som blir hållbar och bra och att vägen fram är så friktionsfri som möjligt.

Ett sätt att leva upp till att kunna erbjuda våra kunder en smidig och problemfri affär, är att vi själva har en bred maskinpark där vi kan erbjuda i stort sett all efterfrågad bearbetning från laserskärning av rör och plåt, till montering och packning av färdig produkt. Vi har även ett stort kontaktnät med samarbetspartners för att komplettera, och majoriteten av dessa ligger inom ett par mils radie. Våra kunder kan med fördel anförtro oss med ett helhetsåtagande, i vetskapen att vi koordinerar utan att det innebär att produkterna skickas långa vägar, fram och tillbaka och orsakar onödig utsläpp.

Har man långsiktighet i sitt varumärke så vill man även nämna hållbarhet. Vi tänker hållbart på ett gammalt traditionellt sätt. Anlita endast seriösa leverantörer, anlita dem om möjligt så lokalt som möjligt, för att undvika långa transporter och för att få bra kontroll över att de delar samma värderingar som vi när det kommer till syn på mänskliga rättigheter och sjysta arbetsvillkor. Välj också material och tillverkningsmetoder som är snälla och sparsamma mot naturen, och slutligen motverka slit och slängsamhälle genom att vara rädd om det som finns, återvinn när det går och tillverka produkter med lång hållbarhet.

Slutligen några ord om våra värdeord Långsiktigt, Engagerat och Enkelt. Dessa ord genomsyrar allt vi gör och detta leder till att våra kunder alltid kan känna att ett samarbete med oss är en trygg och enkel affär, vilket vi ser som ett självklart mervärde.

  Vi använder cookies. Läs mer »

 

Tack, jag förstår.