LASERSKÄRNING I PLÅT

Laserskärning i plåt hanterar vi i våra plåtlaser med i- och urladdare för effektivare drift. Laserskärning är en flexibel metod för såväl korta som långa serier. Det passar även bra vid framtagning av prototyper och fungerar lika bra i både tunna och tjocka material. I våra plåtlasermaskiner från Amada kan vi hantera godstjocklekar upp till 12 mm.

 

Vi laserskär plåt utifrån flera material och behandlingar, såsom stål, rostfritt, galvat och i aluminium.

Vi hjälper dig givetvis med steget från idé till produktion!

 

Läs gärna mer om vår möbeltillverkning och legotillverkning där laseskärning är en viktig del.

Hur fungerar laserskärning?

Laserskärning är en bearbetningsmetod med en hög bearbetningshastighet där man genom att rikta en laserstråle mot arbetsstycket hettar upp metallen så att det smälter. Samtidigt rörs ämnet eller skärhuvudet i en jämn hastighet. Temperaturen blir mycket hög i själva snittet.

Med laserskärning får man en fin och jämn snittyta och dessutom kan man åstadkomma ett mycket smalt skärsnitt. Detta sparar både tid och pengar. Efterarbetet minimeras och man slipper stora materialförluster då man kan åstadkomma ett så smalt snitt.


Mer om laseravdelningen

 

På laseravdelning har vi förutom lasermaskiner för plåt, även maskiner för bockning av plåt, dvs kantpressar, samt maskin för laserskärning av rör. 

 

Eftersom laserskärning av materalet, oavsett om det är rör eller plåt, ligger först i kedjan, har vi fokus på att ha korta ledtider, för att snabbt efter lagd order kunna lämna materialet vidare till annan önskad bearbetning, såsom svets, fleroperationsarbete, ytbehandling eller direkt till kund.

 

På laseravdelningar är en av arbetsuppgifterna att programmera och planera jobben. En vktig utmaning när vi gör detta är att optimera materalåtgången, för att få så lite spill som möjligt. Det material av rör och plåt som ändå blir spill, skickar vi givetvis för återvinning.

 

Vårt råmaterial köper vi främst från svenska leverantörer, och det är alltid material som har framställts inom Europa. 

 

 


På avdelningen

  • Rörlaserskärning
  • Laserskärning av plåt
  • Kantpress
  • Programmering 
  • Ställ av de maskiner som finns på avdelningen
  • Kvalitetskontroll

      

  Vi använder cookies. Läs mer »

 

Tack, jag förstår.