RÖRBOCKNING

Anderssons Mekaniska har en lång erfarenhet av rörbockning. Idag kan vi erbjuda det mesta inom bockning av rör, då vi har flera olika typer av maskiner och verktyg för detta, inklusive rörbockning från coil med integrerad ändformning.

 

När det kommer till rörbockning så är vi riktigt duktiga, och brukar lyckas även där andra går bet! Det finns dock en del att tänka på vid bockning av rör och vad som är fysiskt möjligt. Det finns därför en del att tänka på när man konstruerar en produkt. Därför är vi gärna med och delar med oss av vår kunskap inom området, och för att bistå med hjälp vad som är möjligt, vad man behöver undvika, och hur man kan göra istället. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

 

VI levererar bockade rör som används till många olika färdiga produkter, allt från designmöbler, butiksinredningar, handikapphjälpmedel, och delar till värmepumptar. Läs gärna mer om vår möbeltillverkning och legotillverkning, där rörbockning är en viktigt del.

Maskinpark

Anderssons Mekaniska har en modern maskinpark för rörbockning. Genom att vi förenar detta med vår långa erfarenhet och stora kunskap kan vi tillgodose dina behov.

 

Några exempel på vad vi har i vår maskinmark för rörbockning:

  • BLM Eturn 35  och BLM E-turn 40 - två elektriska rörbockningsmaskiner med upp till 6 fasta eller variabelradie i samma operation. Detta tillsammans med automatisk i- och urladdning skapar möjligheter som täcker de flesta behoven.
  • BLM Dynam-0 - En bockningsmaskin för bockning för vertyg med en radie; Maskinen har magasin med autmatisk laddning
  • BLM 4-runner, för bockning från coil, med integrerad ändformning. Finns även möjlighet att få tryckt text på rören
  • BLM Planet  2 st  - Även dessa maskiner är för bockning från coil, med och utan integrerad ändformning, och med möjlighet att få tryckt text på rören.
  • Herber HBM50 är våra rörbockningsmaskiner med fastradie som bockar med och utan dorn

 

Vi har även en mycket effektiv mätarm från Hexagon, där vi kan mäta de bockade rören med hjälp av laser, vilket är till stor hjälp vid kvalitetssäkring


Många möjligheter

  • Vi bockar rör med eller utan dorn!

  • Vi bockar med fastradie, friradie eller varför inte med variabelradie!

  • Vi bockar i rundrör, fyrkantsrör eller elliptiska rör!

  • Vi erbjuder även ändformning av rör 

                 

Visste du detta om rörbockning?

Kallbockning är en metod för rörbockning. Det innebär till exempel att röret dras över en urskålad kurvmall och ett så kallat dragskaft används som hävarm. Detta har motsvarande urskålning och det gör att dragskaftet och kurvmallen bildar en sorts tunnel motsvarande rörets ytterdiameter. Detta gör att röret bockas och förhindrar att kröken på röret plattas till eller viks.

Ibland använder man ett verktyg som kallas för dorn. Dornet träs på röret före bockningen. Röret sträcks ut över dornets avrundade ände så att kröken på röret blir rund istället för tillplattad.

Varmbockning innebär att man fyller röret med fin sand som packas noga innan man utför själva bockningen av röret. Man kan även veckbocka röret som innebär att röret värms med en svetslåga så att veck uppstår på krökens insida.

 


  Vi använder cookies. Läs mer »

 

Tack, jag förstår.