RÖRLASERSKÄRNING

En av Anderssons Mekaniskas specialiteter är rörlaserskärning. Vi kan göra komplexa former utan några dyra verktygskostnader. Istället för att våra kunder ska behöva köpa dyra verktyg kan vi skära fram i vår rörlaser.

 

Vid laserskärning av rör använder vi fiberteknik, och hanterar både 2D och 3D teknik.


Vi laserskär rör i olika material och behandlingar, såsom stål, rostfritt, galvat och i aluminium.

 

Laserskärning är ofta starten av vår tillverkning i produkter där rör ingår. Det förekommer att det endast är denna del våra kunder anlitar oss till, men ofta så anlitas vi för en kombination av olika tillverkningsmetoder, såsom rörbockning, svetsning, bearbetning, och montering

Avancerad håltagning i rör - utan dyra verktygskostnader!

Med vår Adige rörlaser klarar vi att bearbeta rördimensioner från Ø12 eller 12x12 mm upp till Ø152 eller 152x152 mm. Förutom att vi i rörlasern kan utföra komplexa former utan att man får dyra kostnader för verktyg ger även denna form av laserskärning en stor flexibilitet i såväl stora som små serier.

 

Steget från ide till produktion hjälper vi självklart till med.

Världens första rörlaser

Världens första rörlaser lanserades i början av 1990-talet av det italienska företaget Adige, samma företag som levererat Anderssons Mekaniskas rörlaser.

Adige hade varit en världsledande tillverkare för utrustning för rörkapning en längre tid. I mitten av 1980-talet fick italienarna en ny idé på området och sågen fick backa till förmån för lasern. Så småningom gjorde världens första rörlaser entré på marknaden!

Mer om laseravdelningen

 

På laseravdelning har vi förutom rörlasermaskin, även maskiner för laserskräning i plåt, bockning av plåt, dvs kantpress.

 

Eftersom laserskärning av materalet, oavsett om det är rör eller plåt, oftast ligger först i kedjan, har vi fokus på att ha korta ledtider, för att snabbt efter lagd order kunna lämna materialet vidare till annan önskad bearbetning, såsom svets, fleroperationsarbete, eller för ytbehandling.

 

Vårt råmaterial köper vi i främst från svenska leverantörer, och det är alltid material som har framställts inom Europa. 

 

  Vi använder cookies. Läs mer »

 

Tack, jag förstår.